Den famøse kartoffelpizza
Efter at have læst adskillige blogindlæg om og opskrifter på kartoffelpizza skulle det da testes her på matriklen. Derfor greb jeg ud efter Funky hverdagsmad på bogreolen, for der er nemlig en opskrift på den føromtalte pizza. Og sikke en nem opskrift!
Et par tortilla-pandekager (jeg vælger nok en rigtig pizzabund næste gang, pandekagen bliver meget blød i midten), nogle kogte kartofler, mozzarella og frisk rosmarin. Mums! Det er nok den mest smagfulde pizza, jeg nogensinde har smagt. Derfor mætter den også godt, og Vinkongen og jeg kunne kun konsumere én hver.
Jeg fulgte ikke opskriften til punkt og prikke (det gør jeg sjældent), men brugte den som inspiration. Jeg tror, jeg brugte omkring 400-500 gram kartofler, 350 gram mozzarella og 5-6 rosmarinkviste til fire pizzaer. Ind i ovnen i 10-12 minutter ved 210-220 grader og voilà! Lækker og nem pizza. For en sundere version kan man bruge fuldkornstortillas og/eller en mere fedtfattig ost.
Pizzaen smager også godt kold dagen efter og kan fint holde sig to dage.
Den ser i hvert fald utrolig lækker ud 🙂