Få styr på din aftensmad

Lækkert læsestof #2

 photo DSC00635kopi_zps78351e76.jpg

Så har jeg slugt endnu en bog (heldigvis ikke bogstavligt talt). Valget faldt på Sara Blædels nyeste bog i serien om Louise Rick, Dødesporet. Lige siden jeg læste den første bog i serien, Grønt støv, har jeg været vild med hendes skrivestil og karakterer (og bog nummer ni er på trapperne!). Jeg læste bogen på én dag. Ja, du læste rigtigt. Så den kan virkelig anbefales, men pas på. Du kan ikke lægge den fra dig.

Bogen er ikke en typisk krimi, for den bliver ikke indledt med et drab. I stedet bliver vi præsenteret for 15-årige Sune, der stikker af og gemmer sig inde i en skov ved Roskilde, fordi han har været vidne til noget forfærdeligt, der kan sætte hans liv på spil. Drengen bliver meldt savnet, og Louise Rick bliver sat på eftersøgningssagen.

Handlingen foregår nær Louise Ricks barndomsby Hvalsø, og eftersøgningen af Sune giver anledning til, at sager fra Louises fortid kommer frem. Jeg vil næsten ikke afsløre for meget, for bogen er virkelig værd at læse. Men den indeholder både kærlighed, ildebrand og mord.

Jeg er stor fan af krimiserier, hvor vi følger den samme person. Det motiverer mig til at læse den næste bog i serien, fordi jeg vil følge med i, hvordan personen udvikler sig, og hvad der sker i omgangskredsen. Jeg har nu læst otte bøger om Louise Rick og hendes veninde Camilla, og ved hver bog har jeg følt, jeg er kommet “hjem”. De to kvinder føles som to “bekendte”, man har i litteraturens verden. Ja, det lyder måske en smule skørt, men det er blandt andet den følelse, der gør det så fantastisk at læse.

Som sagt er bog nummer ni lige på trapperne. Så vidt jeg ved, kommer den til november. Desværre er det (sandsynligvis) den sidste bog i serien, men jeg er sikker på, Sara Blædel formår at lukke Louise Rick ned på den helt rigtige måde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få styr på din aftensmad