Aarhus-tip #3: Byens bedste Bubble Tea

Let og lækker spidskålssalat med æble og agurk

 photo DSC00647kopi_zps9eccaa4e.jpg

Forleden dag opdagede jeg en rest spidskål i køleskabet, og det skulle i hvert fald ikke gå til spilde! Derfor kiggede jeg videre og fandt endvidere en halv agurk og et æble. Ud af de tre ting tryllede jeg en lækker spidskålssalat frem, der fik selskab af en frisk dressing. Opskriften er ganske simpel, og salaten kan laves i en håndvending.

Salat til to personer (og lidt til dagen efter):
Et halvt spidskålshoved
Et æble
En halv agurk

Dressing:
Olivenolie
Hvisvinseddike
Citronsaft
Brun farin
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Snit spidskålen fint og skær æblet og agurken i tynde, halve skiver.

Bland olivenolie og hvidvinseddike (jeg har ikke præcise mængder, men olivenolie som en greve og eddike som en gnier), tilføj en smule citronsaft og en smule brun farin (eller honning/sirup). Smag til sidst til med salt og peber, og hæld dressingen over salaten. Jeg forestiller mig, at hakkede, saltede mandler vil gøre sig godt som topping. Det skal jeg i hvert fald prøve næste gang.

 photo DSC00645kopi_zps0652b15c.jpg

5

  • Frederikke Vagn-Hansen

    Du får lige en lille kommentar fra mig! Mums, det ser lækkert ud. Det skal jeg klart prøve en af dagene, for jeg har tilfældigvis også noget spidskål, der ligger og venter på at blive spist 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • NatashaHyge

      Hej søde Frede

      Det synes jeg da, du skal! Spidskål er super lækkert i salat 🙂 Det giver lige lidt ekstra fylde.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lækkert 🙂 Jeg elsker kål men har aldrig prøvet at blande det med agurk 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • NatashaHyge

      Det givet en lækker, frisk smag til det ellers lidt bitre kål 🙂 Super lækkert!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Which came first, the problem or the sotiluon? Luckily it doesn’t matter.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aarhus-tip #3: Byens bedste Bubble Tea