Let og lækker spidskålssalat med æble og agurk
Forleden dag opdagede jeg en rest spidskål i køleskabet, og det skulle i hvert fald ikke gå til spilde! Derfor kiggede jeg videre og fandt endvidere en halv agurk og et æble. Ud af de tre ting tryllede jeg en lækker spidskålssalat frem, der fik selskab af en frisk dressing. Opskriften er ganske simpel, og salaten kan laves i en håndvending.
Salat til to personer (og lidt til dagen efter):
Et halvt spidskålshoved
Et æble
En halv agurk
Dressing:
Olivenolie
Hvisvinseddike
Citronsaft
Brun farin
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Snit spidskålen fint og skær æblet og agurken i tynde, halve skiver.
Bland olivenolie og hvidvinseddike (jeg har ikke præcise mængder, men olivenolie som en greve og eddike som en gnier), tilføj en smule citronsaft og en smule brun farin (eller honning/sirup). Smag til sidst til med salt og peber, og hæld dressingen over salaten. Jeg forestiller mig, at hakkede, saltede mandler vil gøre sig godt som topping. Det skal jeg i hvert fald prøve næste gang.
Du får lige en lille kommentar fra mig! Mums, det ser lækkert ud. Det skal jeg klart prøve en af dagene, for jeg har tilfældigvis også noget spidskål, der ligger og venter på at blive spist 😉