Let og lækker spidskålssalat med æble og agurk

The best of Aarhus Festuge

Festugen går så småt i gang torsdag/fredag og sikke et program, der er lagt! Jeg er så heldig at have ferie i næste uge, så jeg har gennemtrawlet programmet for at finde de fedeste ting, som jeg vil dele med jer. Beware, det er nok en smule teksttungt.

Fede begivenheder der varer hele ugen:

Lysnedslag: Aarhus by night er noget så dejlig, og jeg glæder mig derfor til at gå på opdagelse og finde de fine lysinstallationer, der viser byen frem på smukkeste vis. Installationerne kan findes ved baggården i FO-byen, Banegårdspladsen, Musikhusparken, trappen imellem Musikhuset Aarhus og Scandinavian Congress Center og Ceresbyen. Lysene er tændt fra 21.00-00.00.

lydlys4Lydlys. Foto: Aarhus Festuge

Lydlys: En anden lysinstallation er installeret i udvalgte træer foran Musikhuset. Det er en installation, der inddrager os som “publikum”, da træerne lyser mere op, jo mere lyd vi laver. Lysene er tændt fra 20.00-05.00.

yogafotoMorgengymnastik. Foto: Aarhus Festuge

Morgengymnastik i Centralparken: Den bedste måde at starte dagen på er med motion! Og jeg er fristet til at hoppe til morgengymnastik en eller flere af dagene. Arrangementet er hver dag fra 08.00-09.00, og du kan se her, hvilke former for “gymnastik” der er de forskellige dage.

Havnerundfart: Der sker meget ved Aarhus Havn for tiden, og det kunne være spændende at se havnen fra havet. Der er afgang hver time fra 10.00-19.00, hvor der er jazzmusik på den sidste afgang. Man skal købe billet til rundfarten ved afgangsstedet. Læs mere om priserne her.

Kvindemuseet: Museet fylder 30 år, og i den forbindelse – og på grund af Festugen – er der en masse fede arrangementer og aktiviteter. Og nåe ja, så får mænd halv pris på entré hele ugen.

Lørdag den 30. august:

99 lyserøde elefanter: Hvis jeg havde tid, skulle jeg helt klart på Kvindemuseet og se Jytte Hilden fortælle om, hvordan danske kvinders engagement har været med til at ændre historien. Arrangementet er fra 13.30-14.00 og er gratis ved betalt indgang til museet.

Fede 80’ere: Når jeg havde dyrket feminismen lidt, ville jeg tage videre til Pustervig Torv, hvor der bliver spillet 80’er musik i lange baner (de spiller også den 6. september). Jeg ELSKER 80’erne, og jeg er helt sikkert ung i det forkerte årti. Musikken spiller fra 17.30-20.30.

Søndag den 31. august:

Vild med ORD: Det er ingen hemmelighed, jeg elsker at skrive og læse og dermed har en kærlighed til bøger og ord. Til Vild med ORD kan man blandt høre kendte forfattere som Håkan Nesser, Leif Davidsen og Elsebeth Egeholm fortælle om deres forfatterskab, og samtaler mellem forskellige forfatterprofiler. Se hele programmet (for den 28.-31.) her. Arrangementet er åbent fra 10.00-18.00, og en billet til én dag koster 60,-. For adgang hele weekenden koster det 100,-.

Tirsdag den 2. september:

Åben tegnestue: Nogle af Aarhus’ bedste tegnestuer åbner dørene op for nysgerrige sjæle, der gerne vil blive klogere på tegnestuen og dens projekter. Se, hvilke tegnestuer der holder åbent hus, her. Arrangementet er gratis og afholdes fra 11.00-12.00 og 17.00-18.00 (og den 4. september fra 14.00-18.00).

Onsdag den 3. september:

Musik-lounge: Musik rimer på Aarhus Festuge, og jeg kommer til at bruge meget tid på at lytte til lækre toner, kendte som ukendte. Sidstnævnte har jeg planer om at høre på Fairbar, der byder på hele fire koncerter fra 15.00-23.00.

faibar_skiltMusiklounge på Fairbar. Foto: Fairbar

Torsdag den 4. september:

Åben Skole hos Arkitektskolen Aarhus: Arkitektskolen holder åbent hus, hvor man blandt andet kan se skolens værkstedsfaciliteter og det nye Materiale Lab, der rummer smagsprøver på fremtidens emballage. Der er åbent fra 14.00-16.00.

Fremtiden er her: 3D-printede organer: Jeg finder 3D-print meget interessant, og derfor skal jeg helt sikkert ind og høre om forskningen inden for 3D-printede organer og metodens betydning for fremtidig behandling. Foredraget er gratis.

chiliklausChili smagning. Foto: Aarhus Festuge

Chili Klaus smagning: Nej, JEG skal ikke smage chilier, men jeg skal grine af alle dem, der gider! Du kan grine med fra 17.00-18.00 ved CanBlau-scenen.

Fredag den 5. september:

Claus Meyer megabageworkshop: Jeg elsker at bage, desværre er resultatet ikke altid lige godt. Derfor overvejer jeg at købe billet til Claus Meyers bageworkshop, så jeg kan få nogle gode tips med hjem. Workshoppen afholdes under Food Festival fra 18.00-19.00, og det koster 50,- ud over entréprisen til festivalen. Du kan købe billet her.

HitMix: Det er jo fredag, og så skal der danses. Derfor kunne jeg godt finde på at lægge vejen forbi Jacob’s barBQ, hvor de bedste danske og udenlandske hits spilles fra 22.00-01.00.

Lørdag den 6. september:

Mads Vad Danseshow: Jeg elsker at kigge på dans. Det er ingen hemmelighed. Derfor overvejer jeg at kigge forbi, når Mads Vad og hans danseskole VM Dans holder danseshow ved CANBlau Scenen. Det er klokken 11.00-12.00 (afholdes også den 30. september fra 10.30-11.30)

Stop Spild af Mad: Hvis jeg køber en weekend-billet til Food Festival, skal jeg ind og høre Malou Pagh fra Klidmoster.dk fortælle om madspild, og hvordan vi minimerer det. Arrangementet er både workshop, foredrag og paneldebat, og det foregår fra 12.00-16.00.

Tøjbyttemarked: Kvindemuseet hylder genbrug og lægger lokaler til et tøjbyttemarked. Det er værd at overveje, om man lige skal samle lidt gamle klude og begive sig af sted. Markedet er fra 10.00-17.00, og det er gratis efter betalt entré til Kvindemuseet.

Søndag den 7. september:

Fallulah møder Drengekoret: Festugen skal selvfølgelig sluttes af med bravour, og det kan man gøre i Aarhus Domkirke, hvor Fallulah synger med Aarhus Domkirkes Drengekor. Koncerten er fra 20.00-21.20, og billetten koster 170,-. Køb billet her.

 

4

  • I much prefer infrvmatioe articles like this to that high brow literature.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • It’s good to see someone thinking it through.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • My signature dish isn't fancy, but it's a winner: pumpkin pizza on homemade mixed grain dough. I substitute mashed roasted pumpkin for the pizza sauce, topping with avocado, ricotta, cherry tomatoes and fresh herbs. It's absolutely sublime and perfect food for any time of year.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ending those letters…challenging. The newest (and so not a favorite of mine) is ‘best.’ Why does just not sit with me? I’m very freewheeling with the ‘love’ sign off…

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Let og lækker spidskålssalat med æble og agurk