Efterårs-rodfrugter møder basilikum-kylling
Kalenderen siger efterår, og det betyder lidt tungere og varme retter herhjemme. Rodfrugter er meget populært hos Vinkongen (jeg kan bare ikke med de der rødbeder), og de blev akkompagneret af lækker kylling, som min veninde introducerede mig for for år tilbage (opskriften er vist inspireret af Claus Holm).
Rodfrugtblandingen består af rødbeder og løg fra Aarstiderne, købt på høstmarked, og lækre kartofler. Hele molevitten er vendt i olivenolie og krydderier, hvorefter de ryger ind i 200 graders varme i 40-45 minutter.
Kyllingen skærer jeg næsten helt over, så fileten kan “foldes ud” (mener det hedder et butterfly-snit). Herefter fylder jeg en stor skefuld pesto og et par basilikumblade på den ene side og “lukker” fileten med en kødnål (du kan også bare smække den anden side ovenpå uden at “lukke” den). Jeg havde ikke noget sennep, ellers var det også røget i. Jeg plejer at give det 25 minutter i ovnen ved 200 grader.
Det er nem, sund og lækker mad, så der er ingen undskyldninger for ikke at kaste sig ud i det. Bon appétit.
Ingen kommentarer endnu