Om (ikke) at være med på beatet

Nem bulgursalat med et sprødt twist

 photo DSC00790-kopi_zps3acc64f6.jpg

Jeg er gået i gang med projekt ‘Vi skal have lidt sundere og anderledes mad’ herhjemme. Jeg synes, der har været lidt for meget kød, kartofler og sovs på det seneste, for lets face it. Det er bare nemmest i en travl hverdag. Derfor udnyttede jeg, at det var søndag i går, for så var der lige mere tid til madlavning.

Før i tiden lavede jeg ofte bulgursalat i forskellige afskygninger, og i går var det på tide at kreere en igen. Og sikke en! Den er enkel, men rigtig lækker, så jeg synes, den fortjener en plads her på bloggen.

Bulgursalat med sprødt chorizo (til cirka tre personer):

Ingredienser:
3 deciliter fuldkornsbulgur (eller normal bulgur)
2-3 tomater
1 bundt forårsløg
Feta (hvor meget er efter smag og behag)
1 pakke chorizo
Olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Kog bulguren efter pakkens anvisninger. Steg chorizoen sprødt på en pande i mens, og læg det til “tørre” på et stykke køkkenrulle. Skær også grøntsagerne og fetaen. Når bulguren er færdigkogt, blandes det sammen med grøntsagerne og fetaen (hvis du ikke vil have en “varm” salat, lad bulguren køle af først). Vend salaten i en smule olivenolie og salt og peber. Smag eventuelt til. Jeg vil anbefale at servere chorizoen ved siden af (i hvert fald, hvis du vil gemme eventuelle rester).

Til salaten serverede jeg rodfrugtbøffer. De blev desværre ikke særligt vellykkede, så den opskrift må I vente med at få, for jeg giver det et forsøg mere! Ellers plejer jeg at servere bulgursalat til kylling såvel som oksekødsfrikadeller.

2

  • Frederikke Vagn-Hansen

    Wow, det ser lækkert ud! Det vil jeg også prøve at lave en dag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • NatashaHyge

      Det kan anbefales 😉 Jeg tænker, at sprødt parmaskinke også vil gøre sig godt.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om (ikke) at være med på beatet