Let the games begin!

Aarhus-tip #6: Moesgaard Museum

 photo DSC_2978kopi_zps23528197.jpg

For ikke så længe siden blev det nye Moesgaard Museum indviet. Det har været længe undervejs, og jeg kan huske, at jeg i folkeskolen så de første tegninger til det nye museum. Nu kan jeg konkludere, at det har været hele ventetiden værd, for wow! Det er super flot og uden tvivl et besøg (eller flere) værd. Vi havde en guide, der viste os i gennem nogle af udstillingerne, og det kan klart anbefales, hvis man har den mulighed. På den måde får man mere historie, end hvis man går rundt selv. For eksempel fik vi at vide, at det udefra skal ligne, at man har taget et stort spadestik i jorden og “løftet” græsset og placeret museet under. Museet skulle nemlig passe ind i landskabet, men samtidig er det også den måde en arkæolog arbejder på: Ved at grave.

Indenfor er museets udstillinger overskueligt delt op med oldtiden i kælderen og specialudstillinger på 1. sal, og de har gjort meget ud af det visuelle og generelt sanseindtryk. For eksempel bliver det koldere, når man går fra bronzealderen til jernalderen, fordi klimaet var varmere i bronzealderen. Udstillingen om jernalderen er sat op, så man går rundt i en “mose” med Grauballemanden i midten (fordi Grauballemanden var fra jernalderen), hvor underlaget er blødt. I udstillingen om vikingetiden er der mange interaktive ting, blandt andet kan man stå midt i et slag og se, hvordan de kæmpede dengang. Der kommer flere oldtidsudstillinger til i 2016.

 photo DSC_2984kopi_zps7c377549.jpg

Netop fordi det var en guided tour, var der mange ting, vi ikke nåede at se. Heriblandt alle de interaktive oplevelser. Heldigvis har Vinkongen købt et årskort, så vi skal snart afsted igen. Udover udstillingerne om de forskellige tider, er der lige nu en etnografisk udstilling om De Dødes Liv, der viser, hvordan de døde lever videre i forskellige kulturer.

Læs mere om udstillingerne her.

Som I nok kan fornemme, er jeg en nyudklækket Moesgaard-fan, og jeg glæder mig til at udforske museet endnu mere. Jeg fik desværre ikke taget så mange billeder under vores besøg, så jeg vil i stedet opfordre jer til at se det med egne øjne. Når man har travet sig træt, kan man med fordel besøge museets café (den ligger uden for betalingsområdet, så der kan alle tage ind), hvor der er mad og drikke til fair priser.

Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg

Åbningtider:
Mandag: Lukket
Tirsdag: 10-17
Onsdag: 10-21
Torsdag-søndag: 10-17

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Let the games begin!