Aarhus-tip #6: Moesgaard Museum

Den bedste ølkage (uden æg og mælk)

 photo DSC00847kopi_zpse45ff3f4.jpg

Bevares, cupcakes og macarons smager da godt, men der er altså ikke noget, der stikker gode, gamle kager som drømmekage og ølkage. Sidstnævnte er nok mest en julekage, men det skal nu ikke stoppe mig, for jeg elsker den! Den seje skorpe, bløde midte og krydrede smag går direkte i mit kagehjerte. Derfor måtte jeg bage den lækre, rugbrøds-lignende kage inden feriens slutning.

Udover at kagen smager himmelsk, er den også nem (og det er altid et ekstra plus). Ingen hævetid, den skal bare hygge sig i ovnen.

Ølkage (passer til en rugbrødsform. Jeg tror, der er til en syv-otte mennesker):

Ingredienser:
500 gram hvedemel
400 gram brun farin
2 tsk. stødt kanel
1-1,5 tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. bagepulver
1 flaske hvidtøl
Evt. lidt revet skal fra en økologisk appelsin eller citron

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne og hæld i en passende form. Jeg plejer at bruge en rugbrødsform i silikone. Bag kagen ved 175 grader i cirka 55 minutter (i varmluftsovn). Husk, at ovne er forskellige, så tjek lige kagen med en strikkepind eller gaffel, inden du tager den ud.

Jeg serverer altid den afkølede kage i skiver. Nogle serverer appelsinsmør til, men det er en smagssag. Jeg foretrækker den uden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aarhus-tip #6: Moesgaard Museum