Etsy favoritter #4

Glutenfri tærte med kylling og grønt

 photo DSC00857kopi_zpsa8368aae.jpg

Vi fortsætter lidt i det glutenfri hjørne, denne gang er det en lækker tærte, der er perfekt til disse kolde dage. Jeg er skam ikke gået i anti-gluten mode, men det giver bare en anden og lettere mæthedsfornemmelse. Målene er lidt på slump, det vigtigste er at få en dej, der kan rulles ud eller brækkes i stykker og placeres i formen, uden dejen går helt fra hinanden.

Glutenfri tærte med kylling og grønt: (til en tærteform – tre-fire personer)

Ingredienser:

Tærtedej:
2,5 deciliter mandler
1,5 deciliter sesamfrø
40 gram fedtstof (jeg brugte smør)
1-2 spiseskeer HUSK (jeg brugte FiberHUSK, men man kan nok også godt bruge den almindelige)
Salt og peber
1 æg

Fyld efter eget valg. Jeg brugte to stegte kyllingebryster, et par porrer og et rødløg.

Æggemasse:
En karton madlavningsfløde
1-2 æg
Krydderier efter eget valg (jeg brugte salt, peber og paprika)

Fremgangsmåde:
Kør mandlerne og sesamfrøene til mel. Tilføj resten af ingredienserne og ælt dejen sammen. Læg den på køl i en halv times tid. Fordel dejen i tærteformen, og forbag den i fem-ti minutter ved 200 grader (i varmluftsovn). Fordel fyldet over bunden. Bland æg, madlavningsfløde og krydderier i en skål, og fordel massen over fyldet. Bag tærten ved 200 grader, til den er fast. Jeg tror, jeg gav den cirka 30 minutter, men kig til den undervejs.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Etsy favoritter #4