Årets første loppefund

Glutenfrit knækbrød med mandelmel

 photo DSC00861kopi_zps99d5a40a.jpg

Når klokken nærmer sig 15 bliver jeg snacksulten. Og det er hver dag. Det er en svær sult, for et æble er ikke helt nok, men jeg kan heller ikke spise et helt måltid. Derfor er jeg stor fan af knækbrød, og denne gang bagte jeg det i en glutenfri variant. Fordi det primært består af nødder og kerner er det mere energitæt, end hvis der var mel i, men det gør ikke noget, for så mætter det mere

Det er lavet lidt på slump. Det vigtigste er, at dejen ikke falder fra hinanden, men den skal heller ikke være hård som sten.

Glutenfrit knækbrød med mandelmel: (cirka til en bradepande)

Ingredienser:
2 deciliter mandler (eller mandelmel)
1 deciliter sesamfrø
1,5-2 deciliter blandede frø og kerner (hørfrø, græskarkerner, solsikkekerner osv.)
3 æg
0,5 deciliter olie (jeg brugte olivenolie)
Salt, peber, evt. krydderier efter eget valg

Fremgangsmåde:
Start med at blende mandlerne og sesamfrøene til det bliver helt fint, næsten så fint som mel. Bland “melet” med frø, kerner, æg, olie og krydderier i en skål. Fordel massen på en bageplade med bagepapir på. Hvis konsistensen på dejen er for tyk til at brede ud med en dejskraber, kan man tage et stykke husholdningsfilm eller bagepapir og lægge ovenpå dejen og så rulle den ud med en kagerulle.

Når dejen er rullet ud, skal den skæres i passende størrelser med et pizzahjul (eller en kniv), og til sidst have et ekstra drys salt – det supplerer den runde smag fra olien og kernerne rigtig godt! Derefter skal knækbrødene bages i ovnen ved 200 grader, til de er gyldne (10-15 minutter alt efter ovnen).

Lad dem køle af, og opbevar dem i en lufttæt boks.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årets første loppefund