10 ting om 10-årige

Om at have en gammel dame indeni

Jeg tror, jeg har en lille, gammel dame boende indeni mig. I ved, sådan en der elsker porcelæn, Kongefamilien og gamle ord. Men jeg kan nu godt lide hende. Hun er nemlig skyld i, jeg er begyndt at samle på fint service fra Bing & Grøndahl. Mit favorit-stel er uden tvivl Mågestellet med guldkant, men Ballerina-stellet ligger på en klar anden plads. Og jeg har netop tilføjet to ting til min lille samling fra lige netop dét stel: Et stort fad og en skål (der er perfekt til salat!).

 photo DSC00589_zps2e80f221.jpg

Derudover tæller min samling et lille fad fra Mågestellet og en skål fra et stel, jeg simpelthen ikke kan finde navnet på. Men smukt er det! Mine sager har jeg shoppet på loppemarkeder og hos Aarhus’ bedste isenkræmmer, som der kommer et indlæg om en af dagene. Selvom det lyder skørt, betyder de fire ting meget for mig, og jeg bliver en lille smule lykkelig, når jeg serverer lækker mad på de flotte fade og i de fine skåle. Mit næste køb er sandsynligvis et kagefad med fod i Mågestellet.

 photo DSC00600_zps1ff61c9a.jpg

Min samling må meget gerne vokse sig større, og den store plan er at investere i det hvidriflede spisestel fra Royal Copenhagen i løbet af de næste par år. Men så er det også på tide at holde den gamle dame lidt nede. Ellers tager det overhånd. Hun får mig i forvejen til at række hurtigt ud efter Billed Bladet, når jeg ser det hos frisøren, for jeg bliver nødt til at være opdateret om, hvad de kongelige render rundt og laver. Desuden har hun givet mig en kærlighed til ord (hvilket er smart i forhold til mit studie). Ord som isenkræmmer, olm og pikpak kommer ofte over mine læber, for det er vigtigt at holde fast i de gamle gloser. Men det er vist et emne til et helt andet indlæg!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting om 10-årige