Om at synge (ret) dårligt

Italienske kødboller med fransk tilbehør

 photo DSC00781-kopi_zps7b849a9e.jpg

Jeg er kæmpe fan af Italien. I hvert fald maden. Landet har jeg kun besøgt én gang. Derfor var det oplagt, at menuen var italiensk, da vi forleden dag fik Vinkongens forældre på besøg. Jeg valgte at lave italiensk krydrede kødboller, tomatsovs og frisk pasta, og for at være lidt rebelsk lavede jeg en fransk ratatouille til (jeg lever det vilde liv, kan I nok fornemme).

Uden at rose mig selv for meget var maden så god, at jeg bliver nødt til at dele et par opskrifter her.

Italienske kødboller (til fire personer + lidt til dagen efter)

Ingredienser:
Cirka 800 gram oksekød
1 æg
1 løg
1 pose fast mozzarella
1 håndfuld basilikum
Et par stilke timian
Tørrede krydderurter (for eksempel oregano)
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Jeg valgte den lette måde og fandt foodprocessoren frem. Hvis man ikke har sådan en (eller ikke gider til at vaske op efter sig), kan farsen sagtens røres i en skål. Put kød, æg, løg i tern, mozzarella i tern, krydderurter og krydderier i foodprocessoren. Rør til farsen er lind og form den til runde kødboller. De skal have 20-25 minutter i ovnen på 200 grader.

 photo DSC00784-kopi_zps3d0c7764.jpg
Ratatouille (til fire personer + lidt til dagen efter)

Ingredienser:
1 aubergine
2 squash
2 peberfrugter
1 løg
2 fed hvidløg
6 mellemstore tomater
3 stilke timian
Olivenolie
Salt

Fremgangsmåde:
Skær aubergine, squash og peberfrugt i grove tern (her er en Nicer Dicer Plus ganske handy, skal jeg hilse og sige), løg i smalle både, hvidløg i skiver og tomater i kvarte. Bland grøntsagerne sammen i et ildfast fad og vend dem i olivenolie, timian og salt. Ratatouillen skal have 30-40 minutter i ovnen ved 200 grader.

Udover frisk pasta og tomatsovs serverede jeg også lunt brød til. Pastaen kan helt sikkert også udelades, for ratatouillen mætter godt.

 

6

  • Måms, det ser vildt lækkert ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøøøj, det serbare pragtfuldt ud.

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Exactly anon 12.20 – the very fact that we can post anosmyounly means that the info should come up here at some point. Come on disgruntled creatives – post on Scamp today!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • NatsLady,Exactly. And I have no doubt they'll acquire another LHRP (or two or three). Over the past decade, a number of teams have proved (or, at least, demonstrated effectively) that you don't need to spend a lot of money (or contract years) on relief pitching. As I've argued before, sign a couple of LHRPs to one-year contracts, let them compete in Spring Training, and go from there.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at synge (ret) dårligt