Italienske kødboller med fransk tilbehør
Jeg er kæmpe fan af Italien. I hvert fald maden. Landet har jeg kun besøgt én gang. Derfor var det oplagt, at menuen var italiensk, da vi forleden dag fik Vinkongens forældre på besøg. Jeg valgte at lave italiensk krydrede kødboller, tomatsovs og frisk pasta, og for at være lidt rebelsk lavede jeg en fransk ratatouille til (jeg lever det vilde liv, kan I nok fornemme).
Uden at rose mig selv for meget var maden så god, at jeg bliver nødt til at dele et par opskrifter her.
Italienske kødboller (til fire personer + lidt til dagen efter)
Ingredienser:
Cirka 800 gram oksekød
1 æg
1 løg
1 pose fast mozzarella
1 håndfuld basilikum
Et par stilke timian
Tørrede krydderurter (for eksempel oregano)
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Jeg valgte den lette måde og fandt foodprocessoren frem. Hvis man ikke har sådan en (eller ikke gider til at vaske op efter sig), kan farsen sagtens røres i en skål. Put kød, æg, løg i tern, mozzarella i tern, krydderurter og krydderier i foodprocessoren. Rør til farsen er lind og form den til runde kødboller. De skal have 20-25 minutter i ovnen på 200 grader.
Ratatouille (til fire personer + lidt til dagen efter)
Ingredienser:
1 aubergine
2 squash
2 peberfrugter
1 løg
2 fed hvidløg
6 mellemstore tomater
3 stilke timian
Olivenolie
Salt
Fremgangsmåde:
Skær aubergine, squash og peberfrugt i grove tern (her er en Nicer Dicer Plus ganske handy, skal jeg hilse og sige), løg i smalle både, hvidløg i skiver og tomater i kvarte. Bland grøntsagerne sammen i et ildfast fad og vend dem i olivenolie, timian og salt. Ratatouillen skal have 30-40 minutter i ovnen ved 200 grader.
Udover frisk pasta og tomatsovs serverede jeg også lunt brød til. Pastaen kan helt sikkert også udelades, for ratatouillen mætter godt.
Måms, det ser vildt lækkert ud 🙂